Uw makelaar gevestigd in Genemuiden, Zwartewaterland en omstreken.

U koopt een nieuw te bouwen woning? Wanneer zet u uw eigen woning in de verkoop?

Dit is een dilemma waar heel veel mensen op dit moment mee zitten. ‘Wordt je bestaande woning wel verkocht’? ‘Verkoop ik mijn eigen woning niet te snel en moet ik tijdelijk een andere woning huren’? ‘Wanneer moet ik mijn hypotheek geregeld hebben’?
Dit zijn allemaal goede vragen waar vooraf goed over nagedacht moet worden en die vaak erg afhangen van de persoonlijke situatie en plaatselijke woningmarkt.
Vaak is de nieuwbouwwoning na ca. 1,5 tot 2 jaar door u te betrekken. Kopers willen vaak niet zolang wachten op uw woning en hun hypotheekofferte is vaak maar maximaal 1 jaar geldig. Sommige van hen zullen dan toch op zoek gaan naar een andere woning en trekken zich dan terug bij uw woning. Misschien toch maar gelijk uw woning in de verkoop zetten?


Eisen bank/geldverstrekker

U gaat een nieuwe hypotheek aan voor een nieuw te bouwen woning en uw bank/geldverstrekker wilt dat u uw woning al officieel bij een makelaar in de verkoop zet of zelfs dat uw eigen woning al definitief verkocht is? En vragen een kopie van de getekende koopakte? Anders krijgt u de hypotheek van uw nieuw te bouwen woning niet rond! In zo’n geval zal de woning toch echt in de verkoop moet worden gezet of verkocht worden, om uw nieuwe woning te financieren. Ook dan kunnen er uiteraard nog nadere afspraken gemaakt worden met de nieuwe koper van uw woning en kunt u misschien toch nog blijven wonen?
Misschien gaan de woningprijzen het komend jaar nog omhoog of juist naar beneden? Misschien wordt u erg nerveus van 2 woningen op naam? Toch maar gelijk starten of juist wachten met de verkoop?
Misschien begrijpt u nu dat wij geen ‘doorsnee’-advies aan u kunnen geven. De situatie van iedere klant is uniek!

Wilt u ook kijken wat voor u het beste moment is om uw huis in de verkoop te zetten? Wij maken graag met u een afspraak en zullen u dan een verkoopadvies op maat geven. Iets dat het beste in uw situatie is!